• Son Yazılar
  • Popüler Yazılar
  • Tümü
KASAD yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

KASAD yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

25 Mart 2021
Labelexpo, LOUPE olarak yeniden markalaştı

Labelexpo, LOUPE olarak yeniden markalaştı

20 Ekim 2025
Karton ambalajın geleceği İstanbul’da tartışıldı

Karton ambalajın geleceği İstanbul’da tartışıldı

20 Ekim 2025
Matset A.Ş. Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu:“Fuar alanının en kalabalık yeri yine HP standı”

Matset A.Ş. Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu:
“Fuar alanının en kalabalık yeri yine HP standı”

20 Ekim 2025
Heidelberg Türkiye Genel Müdürü Selkut Engin:“Yeni makineler bizi yüreklendiriyor”

Heidelberg Türkiye Genel Müdürü Selkut Engin:
“Yeni makineler bizi yüreklendiriyor”

20 Ekim 2025
Dereli Graphic Esko, XSYS ve Recyl stantlarında ziyaretçileri ağırladı

Dereli Graphic Esko, XSYS ve Recyl stantlarında ziyaretçileri ağırladı

20 Ekim 2025
Esko, Labelexpo Europe 2025’te donanım ve yazılım yeniliklerini tanıttı

Esko, Labelexpo Europe 2025’te donanım ve yazılım yeniliklerini tanıttı

20 Ekim 2025
Emrah Korugan (LinoSistem A.Ş. Genel Müdürü) “Yeni Durst G3 modelleriyle birçok yeni özellik tanıtıyoruz”

Emrah Korugan (LinoSistem A.Ş. Genel Müdürü) “Yeni Durst G3 modelleriyle birçok yeni özellik tanıtıyoruz”

20 Ekim 2025
Ezgi Hoşgör – Elektroser Şirketler Grubu Operasyon Direktörü:“Şu an makine almak için en doğru zaman”

Ezgi Hoşgör – Elektroser Şirketler Grubu Operasyon Direktörü:
“Şu an makine almak için en doğru zaman”

20 Ekim 2025
İmeks Grup Labelexpo’da Türkiye’de temsil ettiği markaların stantlarında müşterilerini karşıladı

İmeks Grup Labelexpo’da Türkiye’de temsil ettiği markaların stantlarında müşterilerini karşıladı

20 Ekim 2025
Frimpeks Labelexpo’da yeni bağlantılar kurdu

Frimpeks Labelexpo’da yeni bağlantılar kurdu

20 Ekim 2025
Labelexpo 2025 Barcelona’daKonica Minolta yeni AccurioLabel prototipini tanıttı

Labelexpo 2025 Barcelona’da
Konica Minolta yeni AccurioLabel prototipini tanıttı

20 Ekim 2025
PİMMS Labelexpo’da Pulisi’nin Adobead çözümlerini tanıttı

PİMMS Labelexpo’da Pulisi’nin Adobead çözümlerini tanıttı

20 Ekim 2025
  • Banner kullanımı
  • Abonelik
  • Hakkımızda
  • İletişim ve Künye
Pazar, Aralık 7, 2025
Ambalaj ve Etiket
Reklam
  • Ambalaj
    • Karton Ambalaj
    • Ambalaj Makineleri
  • Etiket
    • Etiket Makineleri
    • Etiketlikler
  • İletişim ve Künye
  • Fuar ve Etkinlikler
  • Röportajlar
  • Malzemeler
  • Sürdürülebilirlik
  • Makaleler
No Result
Tüm Sonuçları Göster
Tamer Ardıç
No Result
Tüm Sonuçları Göster
Home Fuar ve Etkinlikler

KASAD yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Yazan: Ambalaj ve Etiket
25 Mart 2021
in Fuar ve Etkinlikler, Karton Ambalaj
0
KASAD yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi
605
SHARES
3.4k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Geçtiğimiz yılın son aylarında Duran Makina’nın % 80 hissesi Koenig & Bauer tarafından devralınmış ve firma Koenig & Bauer Duran adını almıştı. Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin yılın ilk tanıtım toplantısının konuğu Koenig & Bauer Duran oldu.

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, yılın ilk toplantısında Koenig & Bauer Duran’ı konuk etti. Swissotel Bosphorus’un Geneva salonunda 28 Şubat’ta gerçekleştirilen, yeni üyelerin de katılımıyla kalabalık bir davetli grubunun huzurunda, Koenig & Bauer’in sektöre sunduğu çözümler ve yenilikler tanıtıldı.

Karton ambalajın ivmesinin yükseldiği bir yılın özeti

KASAD’ın Avrupa’nın en faal iki sektör derneğinden biri olduğunun açıklandığı toplantının açılışında Genel Sekreter Erol Gül, KASAD’ın geçtiğimiz yıl gerçekleşen 9 tanıtım toplantısı ve seminerlerle diğer etkinlikleri özetledi. Bunlar; Bobst İstanbul toplantısı, Aydın Üniversitesi Semineri, Matset / HP Indigo toplantısı, Nişantaşı Üniversitesi semineri, Matkim / Weilburger toplantısı, Pak Grubu’nun Kartonsan ve Macedonia Paper Mills MEL S.A. fabrika turları, Fujifilm toplantısı, Duran Makina toplantısı, Bozboğa iftar yemeği buluşması; yaz aylarında Marmara Üniversitesi ve İTÜ mezuniyet törenleri, Sekamsan sponsorluğu ve Duran Makina Fujifilm ve Matkim’in eğitici olarak katıldığı çalışanlara yönelik seminer; Riga’da ECMA Kongresi katılımı ve Avrasya Ambalaj 2018 katılımı gerçekleşti. Met Kağıt ve Met Pack’ın çağrılı konuşmacısı olarak Özgür Demirtaş KASAD toplantısında bir konuşma yaptı. Fineks / Kotkamills Toyo ve Heidelberg toplantılarıyla yıl sona erdi.

Bunları da görmek isteyeblirsiniz

Labelexpo, LOUPE olarak yeniden markalaştı

Labelexpo, LOUPE olarak yeniden markalaştı

20 Ekim 2025
Karton ambalajın geleceği İstanbul’da tartışıldı

Karton ambalajın geleceği İstanbul’da tartışıldı

20 Ekim 2025
Matset A.Ş. Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu:“Fuar alanının en kalabalık yeri yine HP standı”

Matset A.Ş. Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu:
“Fuar alanının en kalabalık yeri yine HP standı”

20 Ekim 2025

Erol Gül, Türkiye’de ambalaj sektörünün büyüme potansiyelini ve Türk firmalarının iç pazarın yanı sıra uluslararası alandaki performansını ortaya koyan, bir kısmına önceki sayılarımızda yer verdiğimiz büyük projeleri de tekrar hatırlattı.

Bozüyük’te 90 bin ton/yıl kapasiteli oluklu mukavva kutu fabrikası kuran Kipaş Holding Aydın’ın Söke ilçesinde, 500 milyon dolarlık yatırımla, atık kâğıttan karton üretecek, 700 bin ton/yıl kapasiteli Avrupa’nın en büyük kâğıt makinesini kuruyor. Yatırımın 2020 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Duran Doğan Ambalaj’a Türkiye’nin en uzun tabaka ofset baskı makinesi, dünya çapında üç adet bulunan özel bir konfigürasyonla, çift lak üniteli Heidelberg XL 145 8+LYYL-UV tabaka ofset baskı makinesi kuruldu. Firma bu yatırımıyla toplamda 75 bin ton kapasiteye ulaştı.

İzmir, Karaman ve Gaziantep yatırımları olan Barem Ambalaj Gaziantep’te yeni bir fabrika kurdu ve KBA Rapida 164 6 + çift lak üniteli ofset baskı makinesini işletmeye aldı. Barem Ambalaj bu yatırımla yıllık 75 bin ton kapasiteye ulaştı.

Heidelberg Abonelik (Subscription) modelinin Türkiye’de ilk kez hayata geçirildiği Sentez Ambalaj, ilk makinesi XL 106’nın üretime başlatılmasının ardından şimdi ikinci makinesini, Heidelberg XL 162’yi bekliyor.

Son olarak, Koenig & Bauer Duran Makina ile birleşti ve Duran Makina, Koenig & Bauer Duran oldu.

Alican Duran; “KASAD Avrupa’nın en faal iki karton ambalaj derneğinden biri”

KASAD Başkanı Alican Duran, “Gerçekten faal bir derneğiz; Avrupa’da bile sektörel dernekler arasında Alman karton ambalaj sektör derneği FFI ile birlikte en faal dernekler olarak diğerlerinden ayrışmış durumdayız” diyor ve şöyle devam ediyor: “Koenig & Bauer – Duran Makina birleşmesi karton ambalaj sektörü için çok büyük bir olay. Çünkü dünyada ambalaj makinelerinin duayen üreticisi ülke Almanya’dır ve ilk defa böyle lider bir ülkenin Türkiye’de bir ambalaj makinası üreticisine ortak olması, Türk ambalajı açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu bence hepimiz açısından ciddi, önemli ve çok büyük bir adımdır.”

Yapılan tüm araştırmaların 2030’a kadar Avrupa’da karton ambalajda gerçekleşecek büyümenin yarısının Türkiye’den geleceğini öngördüğünü belirten Duran, ekliyor. “Bu araştırmalar ECMA’nın görevlendirdiği bağımsız kuruluşlar tarafından yapılıyor. Böyle bir durumda geleceğimizin çok parlak olduğunu göz ardı edemeyiz.”

Zeki Sarıbekir; “Üretimin yarısını ihraç etmeliyiz”

KASAD toplantısına konuk olan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “Türkiye ambalaj sektörü 2018 yılında 23 milyar dolar büyüklüğüne ulaştı; 80 ülkeye 4 milyar 600 milyon dolar değerinde 2 milyon 330 bin ton ambalaj ihracatı gerçekleştirdi” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Ambalaj sektörümüzün 2018 yılında dış ticaret fazlası 1 milyar 300 milyon dolar oldu. Ülke ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan dış ticaret açığının azaltılmasına verdiğimiz katkıyı arttırarak sürdürüyoruz. Bununla birlikte ambalaj birim fiyatlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ambalaj malzemeleri ihracatında kâğıt karton ambalajların %25’lik bir payla ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Bunun için hepinizi tekrar kutluyorum.”

Ambalaj sektörü ihracatının 2018 yılında değer olarak 2017’ye göre % 11, miktar olarak %10 arttığını belirten Zeki Sarıbekir, daha çok ülkeye ve pazara ihracat yapılması, üretimin en az yarısının ihraç edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sarıbekir, Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yıldönümü olan 2023’e kadar 30 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 10 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmaları gerektiğini yineliyor. Sarıbekir; ilk fuardan bu yana 40 kat büyüyen ve her yıl düzenlenen Avrasya Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nın üç yıllık ziyaretçi sayısının üç yılda bir düzenlenen interpack’ın ziyaretçi sayısına ulaştığını belirterek, KASAD üyelerini 23- 26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Avrasya Ambalaj 2019’a davet ediyor.

Teknolojik gelişmelere uyum sağlamak gerektiğini belirten Sarıbekir, sözü ödüllere getiriyor ve World Star 2019’da 22 ödülle Türkiye’nin Japonya’nın ardından ikinci sırayı aldığını hatırlatıyor. 2020 Ambalaj Ayyıldızları yarışma takvimi de yakında açıklanacak. ASD 21-22 Kasım tarihlerinde 1. Uluslararası Ambalaj Kongresi adıyla bir kongre düzenleyecek. ASD Başkanı üyeleri ve davetlileri Kongre’ye katılmaya davet ediyor.

Share242Tweet151
Ambalaj ve Etiket

Ambalaj ve Etiket

No Result
Tüm Sonuçları Göster

Son Yazılar

  • Labelexpo, LOUPE olarak yeniden markalaştı
  • Karton ambalajın geleceği İstanbul’da tartışıldı
  • Matset A.Ş. Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu:
    “Fuar alanının en kalabalık yeri yine HP standı”
  • Heidelberg Türkiye Genel Müdürü Selkut Engin:
    “Yeni makineler bizi yüreklendiriyor”
  • Dereli Graphic Esko, XSYS ve Recyl stantlarında ziyaretçileri ağırladı

Son Yorumlar

    Arşivler

    • Ekim 2025
    • Eylül 2025
    • Ağustos 2025
    • Ocak 2025
    • Eylül 2022
    • Ağustos 2022
    • Temmuz 2022
    • Mayıs 2022
    • Mart 2022
    • Şubat 2022
    • Ekim 2021
    • Eylül 2021
    • Temmuz 2021
    • Haziran 2021
    • Mayıs 2021
    • Nisan 2021
    • Mart 2021
    • Şubat 2021
    • Ocak 2021
    • Aralık 2020
    • Temmuz 2019
    • Haziran 2019
    • Mayıs 2019
    • Nisan 2019
    • Mart 2019
    • Şubat 2019
    • Ocak 2019
    • Aralık 2018
    • Kasım 2018
    • Ekim 2018
    • Eylül 2018
    • Ağustos 2018
    • Temmuz 2018
    • Haziran 2018
    • Mayıs 2018
    • Kasım 2017
    • Ocak 2016

    Kategoriler

    • Ambalaj Makineleri
    • Esnek Ambalaj
    • Etiket
    • Etiket Makineleri
    • Etiketlikler
    • Flekso Baskı
    • Flekso Baskı
    • Fuar ve Etkinlikler
    • Kağıt
    • karton
    • Karton Ambalaj
    • Letterpress Baskı
    • Makaleler
    • Malzemeler
    • Metal Ofset Baskı
    • Mürekkep
    • Ofset Baskı
    • Plastik Ambalaj
    • Röportajlar
    • Serigrafi Baskı
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji ve Trendler
    • Yazılım

    Meta

    • Kayıt ol
    • Giriş
    • Yazı beslemesi
    • Yorum beslemesi
    • WordPress.org
    Ambalaj ve Etiket

    Copyright © 2017 JNews.

    Navigate Site

    • Ambalaj
    • Etiket
    • İletişim ve Künye
    • Fuar ve Etkinlikler
    • Röportajlar
    • Malzemeler
    • Sürdürülebilirlik
    • Makaleler

    Follow Us

    No Result
    Tüm Sonuçları Göster
    • Ambalaj
      • Karton Ambalaj
      • Ambalaj Makineleri
    • Etiket
      • Etiket Makineleri
      • Etiketlikler
    • İletişim ve Künye
    • Fuar ve Etkinlikler
    • Röportajlar
    • Malzemeler
    • Sürdürülebilirlik
    • Makaleler

    Copyright © 2017 JNews.